Article_Top_970x250

12 medalja iz Trebinja za najmlađe natjecatelje Hercegovca

mostarski judo klub

12 medalja iz Trebinja za najmlađe natjecatelje Hercegovca

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: JK Hercegovac

Proteklog je vikenda (subota 27.02.) u Trebinju održan judo memorijal „Miloš Mrdić“. Turnir je okupio 500 judaša iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Judo klub Hercegovac Mostar na ovo je natjecanje poveo svoje najmlađe natjecatelje te je velikoj većini ove djece bio prvi ili među prvim natjecanjima na kojemu su sudjelovali. Mali Hercegovci i Hercegovke su se izborili za 12 medalja od čega je zlatnih 3, srebrenih 5 i brončanih 4 medalje.

Za zlata izborili su se: Katja Tomić, Jan Gubeljić i Iva Živko
Srebrene medalje: Andrej Epler, Fabian Galić, Petra Zovko, Petra Glavina i Eva Pindžo
Bronce: Sara Buntić, Dominik Senkić, Ilan Okić i Katarina Palac

„Možemo biti zadovoljni rezultatima upravo iz razloga jer je ovo naša nova generacija. Skoro svima je ovo prvo ili među prvim natjecanjima te nam je bitno da ova djeca osjete čar natjecanja i sva uzbuđenja koja ono donosi. Nadamo se kako će i ovi dječaci i djevojčice krenuti stopama svojih starijih kolega i profilirati se u jednu od najboljih ekipa ne samo u BiH nego i šire“, poručili su iz kluba.

Osim osvajača na korak do medalje došli su Noa Šušac, Luka Pušić i Matej Džidić.
Hercegovac su još predstavljali: Albert Galić, Vice Kožul, Filip Rafaeli, Matej Martinović, Nikola Primorac, Patrik Kolobara, Stjepan Raič, Ivano Zovko, Marko Gačić  i Filip Tutavac.

Idući vikend Hercegovac je na pauzi a nakon toga slijedi prvenstvo države u Lukavcu za seniore i poletarce.

Dnevnik.ba