Article_Top_970x250

12 dana nakon teške prometne nezgode napokon se oglasio Tiger Woods

neizvjestan nastavak karijere

12 dana nakon teške prometne nezgode napokon se oglasio Tiger Woods

ožu 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Najbolji igrač golfa na svijetu, 45-godišnji Amerikanac Tiger Woods, prije dva tjedna doživio je tešku prometnu nesreću, koju je svom srećom preživio. No, zadobio je teške ozljede nogu i nastavak njegove karijere navodno je upitan

Najbolji igrač golfa svih vremena Tiger Woods 23. veljače doživio je tešku prometnu nesreću. Najveća sreća jest što je u izlijetanju svog automobila Woods izbjegao smrt, ali nije prošao bez posljedica. Odmah je prebačen u bolnicu i hitno je operiran te je tako izbjegnuta i veća tragedija.

Tiger je na brdovitoj cesti izgubio kontrolu nas svojim SUV-om i sletio s ceste. U vozilu je bio sam, a koliko je teško stradao automobil pokazuje i činjenica da su vatrogasci morali rezati lim kako bi ga izvukli i prevezli do bolnice. U bolnici je utvrđeno da ima teške prijelome obje noge i hitno je operiran.

'Gospodin Woods ima teške ozljede nogu, a posebno desne na kojoj su dva otvorena prijeloma. Kosti smo mu povezali šipkama i vijcima, a najteže su prošli gležnjevi i stopala. Natekli su mu mišići i svo mekano tkivo koje smo morali osloboditi rezanjem kože', obavijestio je javnost šef Harbor-UCLA Medical Centera Anish Mahajan.

Od tog dana brojni su njegovi obožavatelji iščekivali bilo kakvu izjavu, te su je napokon dočekali.

'Ne sjećam se nesreće, niti da sam uopće vozio automobil', rekao je u kratkoj izjavi Woods.

Naravno, s obzirom na okolnosti, nije ni čudno da se Woods ničeg ne sjeća, ali još je važnije što mu policija u krvi nije našla ništa kompromitirajuće, odnosno niti alkohol niti opijate.

'Nesreća se dogodila na strmom i zavojitom dijelu ceste. Tamo ljudi zbog prevelike brzine često izgube kontrolu nad vozilom. Vjerujemo da je upravo brzina bila glavni uzrok. Nije bilo naznaka da je vozač bio pod utjecajem nečega', poručili su iz policije pa dodali:

'Zasad smo utvrdili da je vozilo vjerojatno prvo udarilo u rubnik, pa prošlo preko dvije trake i udarilo u drugi rubnik i stablo, a zatim se prevrnulo nekoliko puta i zaustavilo stotinjak metara od ceste. Nema tragova proklizavanja ili kočenja, a vrijeme je bilo dobro. Iskreno, ne znamo kako je gospodin Woods ostao živ. Imao je jako puno sreće. Sigurno su mu pomogli pojas kojim je bio vezan i brojni zračni jastuci koji su se otvorili', rekao je Alex Villanueva iz ureda šerifa Los Angelesa.

Podsjećamo, noge su najviše stradale na tijelu Tigera Woodsa, a zbog toga je upitno hoće li biti u stanju nastaviti sportsku karijeru.

Dnevnik.ba

Tagovi: