StoryEditor
genova, italija

Ženu na plaži ugrizla divlja svinja: "Mislila sam da ju je privukla moja pizza, samo jedna osoba mi je priskočila u pomoć..."

Piše desk  /  13.07.2022., 10:38h

"Uživala sam na povjetarcu kad se pojavila divlja svinja pored mene: ostala sam mirna, to savjetuju da se napravi u takvoj situaciji, ali nakon toga je opet došla do mene i ugrizla me za ruku."

Žena koju je ugrizla divlja svinja na plaži u Genovi nedugo nakon što je pojela pizzu je još jedna u nizu talijanskih državljana koji su doživjeli bliski susret s ovim životinjama. Nakon incidenta je poručila da je Genova ‘grad u propadanju‘, piše The Guardian.

Napad se dogodio na plaži u Sturli, kvartu ovog grada na sjeveru Italije, gdje se Rossana Padoan Falcone (57) otišla opustiti nakon posla u petak navečer.

- Bila sam na plaži i sjedila na ručniku, kazala je za La Repubblicu. - Uživala sam na povjetarcu kad se pojavila divlja svinja pored mene: ostala sam mirna, to savjetuju da se napravi u takvoj situaciji, ali nakon toga je opet došla do mene i ugrizla me za ruku.

Padoan Falcone, koja je inače aktivistica talijanske Demokratske stranke, kazala je da je upravo pojela pizzu kad se pojavila ‘prilično velika‘ divlja svinja. - Mislila sam da ju je privukla pizza i da će pokušati otvoriti kartonsku kutiju u kojoj je bilo ostataka hrane. Umjesto toga me ugrizla.

Kazala je da je vrisnula i da joj je jedna osoba na plaži priskočila u pomoć dok joj je ruka krvarila. Ostali ljudi koji su se nalazili oko nje su pobjegli u panici. Ubrzo nakon napada prebačena je u bolnicu, gdje su joj uz cjepivo protiv tetanusa dali antibiotike i lijekove za bjesnoću.

Iako ovo nije prvi put da su se divlje svinje pojavile na plaži u Genovi, čini se da je ovo prvi put da je svinja nekoga ugrizla. U lipnju je grupa od tri divlje svinje pokušala ukrasti hranu koja je bila na stolu koji su postavili lokalne skitnice. Vjeruje se da je tada prvi put netko bio napadnut.

Ženi su u Rimu prošle godine divlje svinje ukrale namirnice koje je kupila u trgovini. Svinje su je okružile na parkiralištu supermarketa i napale. Tada se počelo govoriti o sve većem broju tih životinja koje se pojavljuju u gradovima.

Padoan Falcone je rekla da je napad na plaži znak ‘propadanja‘ Genove.

- Neprihvatljivo je da građani budu izloženi takvom riziku, kazala je. - Pored mene na plaži su bili roditelji s djetetom u kolicima. Što da je svinja ugrizla dijete? Na tu plažu dolaze i osobe s invaliditetom, zašto ih izlagati riziku? To se mora riješiti, kazala je, piše The Guardian.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:03