StoryEditor
incident

Zeničanka lažirala prometnu nesreću nakon što se muškarac htio parkirati na javni parking ispred zgrade u kojoj živi

Piše desk  /  06.07.2022., 08:56h

Nesvakidašnji slučaj dogodio se u Zenici, u ulici Talića brdo 6, kada je Zeničanka Adisa Đulan nazvala policiju i lažirala prometnu nesreću.

Zeničanka je čuvala za sebe javni parking ispred slastičarne Kristal, misleći da je sve ispred zgrade u kojoj ima stan njeno, piše Avaz.

Kada je došlo vozilo Land Rover, kojim je upravljao D.P. iz Zenice, Đulan je i dalje čuvala javni parking. Tada je kazala vozaču da čuva sebi parking, međutim on ju je upozorio da na to nema pravo i nastavio kretanje vozilom.

Đulan, vidno isprovocirana jer nije uspjela javni parking sačuvati za svoje vozilo, prilazi do vozača i pokušava ga udariti kroz prozor automobila, a potom u revoltu kontaktira policiju i lažira nesreću.

Iako bi nakon udara džipom od dvije tone Zeničanka trebala imati najmanje ogrebotinu, ona na sebi nije imala nikakvu ozljedu, što je potvrdio i nalaz Službe hitne medicinske pomoći.

Nakon održanog ročišta na Općinskom sudu u Zenici, doneseno je rješenje o obustavi postupka protiv vozača Land Rovera. Avaz piše i da je vozač podnio prijavu za lažno prijavljivanje protiv bahate Zeničanke, kojoj nisu strani nasrtaji na vozače dok se nalaze u automobilima kako je to bio slučaj kod Stacionara.

Tada je prišla Zeničanki, udarala je i nanijela joj ozljede, zbog čega ju je Općinski sud u Zenici proglasio krivom.

I u policiji je Đulan poznata jer su i ranije intervenirali upravo zbog činjenice da je čuvala javni parking za sebe, odnosno prisvojila ga, zbog čega su vozači negodovali.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:45