StoryEditor
nasilje u obitelji

Zeničanin pijan šakama tukao maloljetnu kćer

Piše desk  /  12.07.2022., 07:46h

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije optužilo je dvojicu nasilnika iz Zenice i Visokog

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije je, u dva odvojena predmeta, okončalo istrage protiv dvojice nasilnika iz Zenice i Visokog, optuživši ih za kazneno djelo nasilje u obitelji.

Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Zenici, 39-godišnji N. D. je 9. lipnja ove godine u alkoholiziranom stanju šakama tukao maloljetnu kćerku. Optuženi je, kako se navodi u optužnici, kritičnog dana sat iza ponoći, držeći nož u ruci, iz spavaće sobe istjerao kćerku koja je spavala, prenosi Oslobođenje.

- Odveo ju je u dnevni boravak, zatim je nakon kraćeg razgovora zatvorenom šakom udario u desno oko, a potom i u tjeme stavljajući joj nož pod vrat. Pri tome joj je govorio: “Ovo će ti biti zadnje ako se ovo ponovi!”, uslijed čega se djevojčica trznula te joj je nastala ozljeda na vratu u obliku ogrebotine, stoji u optužnom aktu.

Nasilnik je nakon ovoga otišao spavati, a maloljetnica je s majkom otišla u drugu sobu, zatim i u zeničku bolnicu, gdje su joj liječnici konstatirali ozljede.

Drugu optužnicu zbog istog djela je potvrdio Općinski sud u Visokom protiv A. E. (45) iz Visokog koji je od veljače do srpnja 2021. vrijeđao i pretukao suprugu nanijevši joj teške ozljede. Prema optužnici, on je najprije suprugu A. I. verbalno vrijeđao i omalovažavao, govoreći joj da je glupa, nesposobna i nepismena, te prijetio da će oduzeti dijete ako nekome kaže za probleme koje ima u obitelji.

Potom je 23. veljače 2021. fizički nasrnuo na suprugu zadavši joj udarac u nos, nakon čega je oštećena napustila bračnu zajednicu, stoji u optužnici protiv Visočaka koji je prijetio i njihovom maloljetnom sinu. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:16