StoryEditor
bosanska gradiška

Ženi sa sjevera BiH izmjereno više od 5 promila. Policajci: "Bila je stabilna na nogama, jedino je govor bio sumnjiv"

Piše desk  /  14.10.2022., 07:11h

Žena (46) iz Bosanske Gradiške postala je neslavni rekorder, ne samo u BiH nego vjerojatno i u Europi, kada je prošlog vikenda ustanovljeno da je vozila automobil s nevjerojatnih 5,19 promila alkohola u krvi.

U Policijskoj upravi rekli su da su 9. listopada oko 01:15 sati u mjestu Čatrnja zaustavili automobil. Prilikom alkotestiranja kod vozača je utvrđena spomenuta količina alkohola.

Prema pisanju portala Srpskainfo, ona na prvu nije policiji djelovala da je toliko bila pijana, ali je šok nastao nakon testiranja.

Istu večer u Bosanskoj Gradiški je uhićena još jedna pijana žena za volanom, ali je ona napuhala "samo" 1.67 promila.

Vesna Vučić, glasnogovornica policije, rekla je da je nevjerojatno koliko se ovaj slučaj komentira i koliku pažnju je privukao.

Bez problema je izašla iz automobila, a jedino po čemu su posumnjali je izgovor, zaplitala je jezikom, po neku riječ nejasno izgovarala, ali je na nogama bila sasvim stabilna.

"Tek kada je izmjereno ovako visoko prisustvo alkohola u krvi, policajci su se začudili da je to uopće moguće. Pojedinci u javnosti sumnjaju u instrument, ali tome nema mjesta. I ista osoba, evidentirano je u policijskim dokumentima, prethodno je kažnjena zbog 3,5 promila alkohola u krvi, ali se nije promijenila. Nastavila je piti i voziti", kažu iz policije za portal Srpskainfo.

Karakteristično je da ista žena, bez obzira na to što pije i vozi, nije imala prometnih nesreća.

Poslije isključenja iz prometa u Policijskoj postaji provela je devet sati na triježnjenju. Određena joj je kazna od 400 KM, na dva mjeseca bit će oduzeta vozačka dozvola plus dva kaznena boda.

U PU Gradiška nisu se raspitivali koju vrstu alkohola je pila, ali na osnovi njenog profila na društvenim mrežama može se zaključiti da je crno vino njeno omiljeno piće.

Tragajući za još nekim detaljima o njoj, u službenim policijskim zabilješka piše da je po zanimanju konobarica, a njeni prijatelji kažu da voli i pisati poeziju i nostalgične tekstove.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:38