StoryEditor
Kina

Zastrašujuće snimke potresa magnitude 6,3

Piše desk  /  08.01.2022., 17:01h
Nakon potresa koji je pogodio pokrajinu Qinghai u 1:45 ujutro po lokalnom vremenu nema dojava o žrtvama i većoj materijalnoj šteti

Sjeverozapadnu kinesku provinciju Qinghai je u 1:45 ujutro po lokalnom vremenu pogodio snažan potres magnitude 6,9 po Richteru i epicentrom na dubini od 10 kilometara, prenosi kineska agencija Xinhua podatke tamošnje seizmološke službe. Potres je pogodio okrug Menyuan, koji se nalazi na 3569 metara nadmorske visine.

Ministarstvo za upravljanje u kriznim situacijama poslalo je odmah spasilački tim u taj okrug. "U krugu od pet kilometara od epicentra nalazi se pet sela. Prvotna istraga pokazala je da nisu prijavljene žrtve ili znatnija materijalna šteta", poručio je zamjenik regionalnog voditelja za upravljanje kriznim situacijama Guo Yong.

Vatrogasci pregledavaju štetu u selima i gradovima u provincijama Qinghai i Gansu. Suspendirane su i sve željezničke linije. U nekoliko tunela je zabilježena materijalna šteta, pa se željeznički promet neće tako brzo uspostaviti, piše Xinhua.

Na internetu su se pojavile i zastrašujuće snimke ovog snažnog potresa.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:19