StoryEditor
banja luka

Vračara mu obećala skinuti crnu magiju, na kraju mu je "skinula" 13.000 KM i zlatni lančić

Piše desk  /  05.11.2021., 13:41h
Prilično lagano je nasjeo, oštećen je za 13.500 KM.

Tridesetčetverogodišnji Banjalučanin prijavio je policiji ženu staru oko 65 godina koja mu je, kako je naveo, obećala da će mu skinuti crnu magiju, te joj je dao zlatni lanac i oko 13.000 maraka, nakon čega je pobjegla.

“On je, kako je navedeno u prijavi, bio u jednoj kavani, a onda je došla ta žena i pozvala ga da izađe ispred. Tu ga je uvjerila da mu gleda u dlan, a zatim mu je pogodila neke detalje. Rekla mu je da mu je bačena crna magija”, rekao je izvor Nezavisnih novina.

Kada je “kupila” njegovo povjerenje, kako se dodaje u prijavi, misteriozna žena mu je rekla da joj da zlatni lanac koji ima na sebi, te da joj donese sav novac koji ima kod kuće, kao i nekoliko svojih odjevnih predmeta, kako bi mu skinula navodno prokletstvo.

“On je otišao kući i donio joj 13.000 KM te dijelove odjeće i osobne stvari. Nakon toga mu je rekla da ode sam pješice do hrama Hrista Spasitelja, te da oko te bogomolje okruži tri puta kako bi prokletstvo nestalo. Kada se vratio, nje više nije bilo ispred kavane”, dodaje se u prijavi, a ističe izvor Nezavisnih.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da njihovi pripadnici poduzimaju sve neophodne mjere i radnje na pronalasku osumnjičene i rasvjetljavanju prevare.

“Naime, oštećeni je u četvrtak nadležnoj policijskoj postaji prijavio da je ženskoj osobi starije životne dobi, za usluge skidanja crne magije, dao zlatni lančić i novac u iznosu od 13.000 KM. Materijalna šteta iznosi 13.500 KM”, naveli su iz policije.

Policijska uprava Banjaluka apelira na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim osobama, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a slučaju da budu mete ovakvih radnji da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili da to prijave pozivom na besplatni broj 122.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:24