StoryEditor
london

Vojnik koji je na dan sahrane hodao uz lijes kraljice Elizabete pronađen mrtav u vojarni, nedavno je postao punoljetan

Piše desk  /  01.10.2022., 14:04h

Mladi vojnik Jack Burnell-Williams (18) koji je bio dio trupe koja je hodala uz kovčeg kraljice Elizabete tijekom ceremonije njene sahrane, pronađen je mrtav u vojarni Hyde Park, pišu britanski mediji.

Mladić je pronađen mrtav u vojarni u središtu Londona, a iako je smrt bila "neočekivana", policija je izjavila da se ne tereti kao sumnjiva.

"Smrt je bila neočekivana, istražena je i ne tretira se kao sumnjiva. Policajci će pomoći u pripremi izvješća za mrtvozornika", rekao je glasnogovornik metropolitanske policije.

Jack je na dan sahrane najdugovječnije britanske monarhinje odigrao jednu od ključnih uloga. Bio je dio povorke koja je čuvala Elizabetin kovčeg dok je nošen na topovskoj kočiji od Westminsterske opatije do Wellington Archa.

Njegova obitelj nije prestajala isticati koliko su ponosni na svog sina, a naročito jer je, kako su rekli, "Jack izvršio svoju dužnost prema kraljici na njenom posljednjem putovanju".

Smatra se da je Jack sudjelovao i u nizu ceremonijalnih događaja tijekom službenog razdoblja žalosti nakon kraljičine smrti 8. rujna- uključujući čuvanje kralja Charlesa III i starijih članova kraljevske obitelji kada je kovčeg prevezen do Westminsterske opatije.

U lipnju ove godine, samo mjesec dana nakon što je Jack navršio 18 godina, njegova majka Laura je podijelila snimku svog sina kako sudjeluje u defileu povodom proslave kraljičinog jubileja.

"Jedan od najponosnijih dana u mom životu", napisala je tada.

Tragičnu vijest sada je potvrdila na svom Facebooku, napisavši u emotivnoj objavi da je cijeloj obitelji slomljeno srce te da su još uvijek u nevjerici jer su izgubili voljenog sina i brata, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 05:55