StoryEditor
obrat na pomolu?

Vlasnik kuće u kojoj je Belivukov klan masakrirao ljude spreman svjedočiti u zamjenu za smanjenje kazne

Piše desk  /  03.09.2022., 14:56h

Još jedan pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Vlada Draganić, mogao bi uskoro s Tužiteljstvom za organizirani kriminal sklopiti sporazum o priznanju krivnje. To bi značilo da bi on, kao svjedok nekih zločina za koje se članovi ove ekipe terete, mogao dobiti povlašteni status svjedoka.

Draganić je, inače, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su, kako se tvrdi optužnicom Specijalnog tužiteljstva, Belivuk, Miljković i njihova ekipa u tajnoj prostoriji likvidirali svoje protivnike ili one koji su im se ozbiljno zamjerili, a potom na stravične načine uništavali krvave tragove i njihova tijela. 

Sve to su snimali pa su policija i tužiteljstvo tako na koncu u ruke dobili dragocjene dokaze protiv ovog, pokazalo se, izuzetno surovog kriminalnog klana, prenosi Dnevni avaz.

Prema informacijama, Draganić je nakon uhićenja bio u ozbiljnoj depresiji. U pritvoru nije htio izlaziti iz ćelije, odbijao je obroke i smršavio je tridesetak kilograma. 

- Od trenutka kad je u travnju uhićen odvjetnik Dejan Lazarević, zbog sumnje da je bio suradnik kriminalne grupe Darka Šarića, Draganić se potpuno promijenio. Počeo je opet jesti, izlaziti u šetnje. Je li to povezano ili je samo slučajnost, nije istraživano, ali je činjenica da se čovjek "oživio" - rekao je izvor.

Sporazume o priznanju krivnje do sada su sklopili Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Oni su prihvatili da za blažu kaznu ispričaju sve o zločinima u kojima su i sami imali ulogu. 

Hrvatin se nagodio na 15, a Spasojević na 14 godina zatvora. Lalić je posljednji koji je to postigao i dogovorio je status svjedoka i kao optuženi za direktno sudjelovanje u ubojstvima dobio kaznu od 18 godina zatvora. 

On je sada, navodno, iz pritvora prebačen na tajnu lokaciju, kako bi bio zaštićen od moguće osvete vođa ove grupe.

Belivukovoj grupi pripremno ročište trebalo bi se nastaviti u ponedjeljak, a zakazani su još termini i u srijedu i četvrtak.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:13