StoryEditor
ozlijeđeno 28 srbijanaca

Vlasnik i zakupac busa koji je sletio u Bugarskoj imaju više od 100 prekršaja

Piše desk  /  18.08.2022., 11:30h

Pripadnici prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije po žurnom postupku izvršili su nadzor pravne osobe - vlasnika autobusa koji je sletio s ceste u Bugarskoj, kao i poduzetnika koji je korisnik vozila po ugovoru o zakupu, kod kojih je utvrđeno više od 100 prekršaja. Vlasnik vozila je kažnjen s više od 3,5 milijuna dinara (58.681 KM), a korisnik autobusa s 420.000 (7040 KM) dinara.

Pripadnici MUP-a su nadzor izvršili povodom prometne nesreće koja se prije tri dana dogodila na autocesti u Bugarskoj, a u kojoj je sudjelovao autobus iz Srbije, kada je ozlijeđeno 28 srpskih državljana, naveo je MUP.

Prilikom nadzora su kod pravne osobe – vlasnika vozila utvrđeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u cestovnom prijevozu i tahografima, zbog čega je načinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prijevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u cestovnom prijevozu i tahografima, pa su načinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pripadnici Uprave prometne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolirati prijevoznike i autobuse kojima se vrši organiziran prijevoz djece, poručuju iz MUP-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:12