StoryEditor
"as"

Velika akcija SIPA-e: Ponovno pretresaju Uzunovićevu kuću, uhićen poznati profesor Mehmed Jahić

Piše desk  /  19.05.2022., 09:18h

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije AS na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Kako saznaje Avaz, uhićeno je više osoba, ponovno se pretresa kuća Nedima Uzunovića, direktora Bosnalijeka. Uhićen je i profesor Ekonomskog fakulteta UNSA-e Mehmed Jahić koji je povezan s Uzunovićem.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Zloupotreba položaja ili ovlasti“ propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i kazneno djelo „Povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:47