StoryEditor
nigerija

Pokolj u katoličkoj crkvi, najmanje 50 mrtvih u napadu na vjernike

Piše desk  /  06.06.2022., 07:22h

Lokalni mediji su objavili da su napadači pucali na vjernike i u crkvi detonirali eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece.

U napadu na katoličku crkvu u nigerijskoj saveznoj državi Ondo u nedjelju je tijekom mise ubijeno najmanje 50 ljudi, a mnogi su ozlijeđeni, prenijeli su u nedjelju medicinske službe i lokalni mediji.

Liječnik iz bolnice u Owou, gradu u jugozapadnoj nigerijskoj saveznoj državi, za Reuters je kazao da je dosad u medicinski centar u Owou i u katoličku bolnicu St. Louis dovezeno 50 tijela.

Predsjednik Muhammadu Buhari osudio je napad, a identitet i motivi napadača još nisu poznati.

Lokalni mediji su objavili da su napadači pucali na vjernike i u crkvi detonirali eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece.

Funmilayo Ibukun Odunlami, glasnogovornik policije za saveznu državu Ondo, kazao je samo da se u katoličkoj crkvi svetog Franje u Owou dogodio incident i dodao da će uskoro izdati daljnje priopćenje.

Najmnogoljudnija zemlja u Africi već je bila poprište napada i otmica naoružanih bandi, ali to se do sada uglavnom događalo na sjeverozapadu zemlje. Takvi napadi su rijetkost na jugozapadu Nigerije.

"Iskoristit ćemo svaki raspoloživi resurs da uhvatimo napadače i privedemo ih pravdi“, izjavio je guverner države Ondo Arakunrin Oluwarotimi Akeredolu.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 15:38