StoryEditor
tragedija u brčkom

Utvrđen uzrok smrti stradalih, ozlijeđeno dijete u kritičnom stanju, susjed još u šoku: "Vidio sam dijete i počeo plakati..."

Piše desk  /  24.10.2021., 13:11h
Šestero članova velike obitelji jučer je izgubilo živote u požaru u distriktu Brčko.

Mejra Šečić, zastupnica u brčanskoj Skupštini ispred romske nacionalne manjine, izjavila je za lokalne medije kako joj je poznato da su umrli djed i baka s unučadi, a ne zna što je s onima koji se trenutno završili u bolnici, javlja Otisak.ba.

- Radi se o familiji Bošnjak Mate, a djeca i supruga, ja mislim da se svi ostali prezivaju Salihovići. Stariji muškarac invalid, a žena bolesna. Djece je bilo koja idu u školu, mislim da je bila čak i beba - rekla je zastupnica.

Šečić je najavila proglašenje dana žalosti u Distriktu.

Još uvijek uznemiren nakon strašnog događaja, svjedok Šaban Omerović ispričao je kako se odvijalo spašavanje nastradalih.

- Potrčao sam u šorcu i majici. Uzeo sam jedno dijete. Vidim ja dijete plače od vatre. Uhvatim drugo. Dijete crveni se. Bio sam u šoku. Počeo sam plakati. Nismo mogli ništa pomoći od vatre. Počeo sam kašljati. Išao sam i u bolnicu. Bože dragi, ne daj nikome ovo da se desi - rekao je.

Izvršena obdukcija

Sinoć je u Gradskoj prosekturi obavljena obdukcija šest smrtno tijela stradalih.

Prema izjavi Samira Beganovića, glasnogovornika Tužiteljstva, smrt svih šest osoba nastupila je trovanjem ugljičnim monoksidom.

Po naredbi Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH bit će obavljeno još jedno toksikološko vještačenje.

Inače, ozlijeđene osobe iz ove tragedije u dobrom su zdravstvenom stanju, osim jednog djeteta koje je na respiratoru. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:51