StoryEditor
ne zna se uzrok

Urušila se zgrada u Kini, pod ruševinama najmanje 23 osobe

Piše hina  /  30.04.2022., 15:46h
Deseci ljudi ostali su zarobljeni pod zgradom koja se srušila u središnjoj Kini, objavili su dužnosnici, dok spasilačke ekipe pretražuju ruševine nastojeći izvući rijetke preživjele.

Zgrada u gradu Changsha u provinciji Hunan, u kojoj su se nalazili hotel, stanovi i kino-dvorana, srušila se u petak poslijepodne. 

Pod ruševinama su zarobljene najmanje 23 osobe, a njih još 39 nakon nesreće nije se uspjelo kontaktirati te je moguće da su i oni pod ruševinama, rekao je novinarima gradonačelnik grada Changshe.

"Još uvijek procjenjujemo kakva je situacija kada su posrijedi nestali", rekao je gradonačelnik Zheng Jianxin na mjestu događaja prepunom spasilaca koji se ističu svojim narančastim kacigama.

Zasad nema informacija o žrtvama

Zasad nema potvrđenih informacija o žrtava, a gradske vlasti su objavile da je tijekom noći iz ruševina spašeno pet osoba. 

Mjesni dužnosnici su novinarima potvrdili i da je zgrada imala sveukupno osam katova.

Neki od ozlijeđenih prebačeni su u najbližu bolnicu, dok psi tragači 'češljaju' mjesto nesreće tražeći znakove života.

Vlasti još nisu objavile što je prouzročilo katastrofu.

"Stanari su obavljali razne preinake u strukturi svojih stambenih prostora", objavio je CCTV, dodajući da se razlozi urušavanja istražuju.

Rušenja zgrada nisu neuobičajena pojava u Kini zbog loših sigurnosnih standarda i korupcije koja vlada među dužnosnicima zaduženim za brigu o zadovoljenju standarda kvalitetne gradnje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:06