StoryEditor
nottingham

Umrla Britanka koju je udario grom na plaži u Splitu

Piše desk  /  20.10.2022., 13:57h

DiMambro je bila na respiratoru na Jedinici intenzivne njege u Nottinghamu, a liječena je od visoke tjelesne temperature i urinarne infekcije.

Umrla je Britanka koju je u kolovozu na plaži u Splitu pogodio grom, objavili su britanski mediji. Daniella DiMambro (48) doživjela je srčani udar nakon što ju je pogodio grom, rekla je mrtvozornica Mairin Casey.

DiMambro je na plaži na Marjanu bila u društvu kćeri, a prvi joj je u pomoć nakon nesreće priskočio medicinski tehničar koji se nalazio u blizini. Djelatnici hitne pomoći uspjeli su je reanimirati, nakon čega je s ozljedom glave i opeklinama prevezena u KBC Split. Kasnije je prebačena u Veliku Britaniju, gdje je na kraju i umrla.

"Smatram da je munja ušla kroz desno uho", rekla je mrtvozornica Casey, piše Nottingham Post.

DiMambro je bila na respiratoru na Jedinici intenzivne njege u Nottinghamu, a liječena je od visoke tjelesne temperature i urinarne infekcije.

Njezina je obitelj tražila stručno mišljenje od specijalista u Londonu koji se složio da je prognoza loša. Umrla je 7. listopada ove godine u bolnici u Nottinghamu. 

"Ovo je vrlo neobičan i krajnje tužan slučaj", rekla je Casey, koja je zaključila istragu.

"Udario ju je grom 20. kolovoza 2022. To je prouzročilo ozljede koje su u konačnici dovele do njezine smrti u Ujedinjenom Kraljevstvu 7. listopada. Njezina smrt nastupila je zbog udara groma, što je dovelo do srčanog zastoja i hipoksične ishemijske ozljede mozga", rekla je Casey koja je na kraju izrazila sućut obitelji, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:22