StoryEditor
beograd

Umirovljenik u stanu čuvao gotovo dva milijuna maraka: Policija upala tražeći drogu, našla torbe pune novca

Piše desk  /  28.06.2022., 08:45h

Novac je pronađen u sitnijim apoenima, a okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom porijeklu

Dušan Đ. (63), umirovljenik iz Beograda, optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući na Vračaru pronađeno skoro milijun eura, novac za koji se sumnja da potječe od kriminalne djelatnosti!

Kako saznaje Blic, u kući na Vračaru 23. kolovoza 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živio s obitelji, pronađeno je 958.115,00 eura (1.873.706 KM).

Novac je pronađen prilikom pretresa stan koji su obavili policijski službenici Odjela  za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Drogu nisu našli, ali su našli ogroman iznos novca.

Novac u iznosu od 585.835,00 eura pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i ranac s 159.980,00 eura, a na većem dijelu novca pronađena je droga kokain.

Ostatak novca, 212.300,00 eura, pronađen je u papirnoj vreći u sefu.

Kako je priopćilo Više javno tužiteljstvo u Beogradu, protiv Dušana Đ. je podignuta optužnica i on je optužen za pranje novca.

Novac je pronađen u sitnijim apoenima, a okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom porijeklu. Spomenuti iznos daleko premašuje zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove obitelji.

Optužnicom koja je predana Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored prijedloga da optuženog proglasi krivim i osudi po zakonu, Posebni odjel za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu traži i da mu sud izrekne mjeru oduzimanje predmeta – odnosno pronađenog novca.

Dnevnik.ba

27. siječanj 2023 02:55