StoryEditor
konačno u pritvoru

Uhvaćen, ispitan i optužen muškarac koji je seksualno zlostavljao unuku u Banjoj Luci pa pobjegao u Hrvatsku

Piše desk  /  05.07.2022., 14:16h

Ivica Mišković, za kojim je policija tragala duži period, sutra će se naći u sudnici banjalučkog Osnovnog suda

Ivica Mišković, za kojim je policija tragala duži period, o čemu smo izvještavali, sutra će se naći u sudnici banjalučkog Osnovnog suda

Kakanjac Ivica Mišković, koji je duže vrijeme bio u bijegu, optužen je za obljubu djevojčice u Banjoj Luci. Ovo je potvrđeno u banjalučkom Okružnom tužiteljstvu gdje navode da je za osumnjičenim 21. lipnja prošle godine bila raspisana tjeralica i određen pritvor zbog bijega.

- Na teret mu se stavljalo kazneno djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina. Lišen je slobode na osnovi međunarodne tjeralice te je proveden na ispitivanje u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka. Nakon ispitivanja je 30. lipnja ove godine podignuta optužnicu s prijedlogom Osnovnom sudu u Banjoj Luci za produženjem pritvora protiv osumnjičenog, zbog kaznenog djela obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina, kazali su u Tužiteljstvu gdje ističu da će ročište za produženje pritvora biti održano sutra.

Neslužbeno, Mišković je u veljači prošle godine seksualno zlostavljao svoju devetogodišnju unuku. Slučaj je policiji prijavljen 12. veljače prošle godine nakon što je majka djevojčice osumnjičenog uhvatila na djelu. Policija ga je sutradan pokušala uhititi, ali nije zatečen na adresi na kojoj se do tada nalazio. U međuvremenu su došli do saznanja da je pobjegao u Hrvatsku.

Na Facebook stranici Stop pedofilija objavljena je njegova fotografija nakon bijega, kao i informacija da je prvo napastovao dječaka od 12 godina u Kaknju, a kasnije i unuku. 

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 05:42