StoryEditor
AKCIJA REZ

Uhićenja na području Sarajeva i Neuma

Piše fena  /  12.07.2022., 19:53h

U okviru akcije kodnog naziva "REZ" Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo uhićeno je sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, koje se dovode u vezi s kaznenim djelima izvršenim na području Kantona Sarajevo.

- Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u tijeku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je uhićeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u suradnji s kolegama iz MUP-a HNŽ - potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić.

Vrše se pretresi više objekata i prijevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a KS koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, policijski djelatnici Uprave policije MUP-a KS, provode akciju pod direktnim nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija "REZ" obuhvata lociranje i uhićenje određenih osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem više kaznenih djela na području Kantona Sarajevo.

16. travanj 2024 21:28