19.02.2021., Sibenik - Policijski automobil sibenske intervente policije. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELLHRVOJE JELAVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor

Uhićen Pakistanac zbog ubojstva u Zagrebu. Sumnja se da je izbo čovjeka u tramvaju

Piše desk  /  16.11.2021., 20:42h
O 21-godišnjem Pakistancu prije dvije godine pisali su domaći mediji. Objavljena je priča o njegovom životu, kako je s 14 godina napustio Pakistan te u Hrvatsku ilegalno ušao 2017.

Uhićen je 21-godišnji Pakistanac Muhammad S., čovjek koji je prije nepuna dva mjeseca u tramvaju linije 6 u Novom Zagrebu kuhinjskim nožem ubio Sinišu V (52). 

Mladi Pakistanac, stranac sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, uhićen je u Italiji kamo je pobjegao na dan zločina, javlja Jutarnji.

Kupio je avionsku kartu po punoj cijeni toga dana te se u Zračnoj luci normalno ukrcao i sletio u Rim. Paralelno s time, zagrebački kriminalisti Odjela općeg kriminaliteta intenzivno su radili na slučaju, izuzimali tragove te vrlo brzo detektirali mogućeg počinitelja čiji su otisci ostali na nožu koji je odbacio nakon zločina, a koji je iz podstanarskog zagrebačkog stana iz neutvrđenog razloga ponio to jutro Muhammad S.

Još se ne zna koji su razlozi ubojstva, a Muhammad S. uhićen je uz pomoć Europola nakon što je raspisan europski uhidbeni nalog. Mobitel koji je koristio lociran je uz pomoć bazne stanice. Hrvatska Služba općeg kriminaliteta držala je istragu u strogoj tajnosti kako počinitelj ne bi znao da je povezan s mjestom svirepog zagrebačkog zločina.

Hrvatski mediji pisali o njemu prije dvije godine

O 21-godišnjem Pakistancu prije dvije godine pisali su domaći mediji. Objavljena je priča o njegovom životu, kako je s 14 godina napustio Pakistan te u Hrvatsku ilegalno ušao 2017. 

Na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je u svibnju tijekom te ilegalne putešestvije kao maloljetnik i pritom ostao bez noge. Policija je očevidom tada utvrdila da su se tri osobe, koje su na nezakonit način ušle na teritorij Hrvatske, pokušale popeti na vlak, no u trenutku penjanja vlak je kretao pa su nesretni ilegalci pali na tračnice.

Muhammad S. izgubio je nogu, a jedan od njegovih prijatelja naočigled im je preminuo. Institucije su se potom pobrinule za ozlijeđenog pakistanskog dječaka koji je bez pratnje završio u dugavskom Centru za pružanje usluga u zajednici.

Šef Centra ga hvalio 2019.

Za Jutarnji list je 2019. o Muhammadu S. ravnatelj Centra imao samo riječi hvale, rekavši kako im je često bio ključan u komunikaciji s drugim maloljetnim izbjeglicama koji su završili u istom domu. Bio im je, kazao je još, odličan prevoditelj i kulturni medijator između Hrvata i stranih štićenika.

"Ja samo želim dobar život u sigurnom okruženju. Ne znam koliko će teško to putovanje biti. Izgubio sam svoja dva prijatelja i nogu", rekao je Muhammad S. za portal UNHCR.org prije tri godine 

"Bog me poslao anđelima", ustvrdio je Muhammad S. nakon što mu je pružena liječnička pomoć u vinkovačkoj, a zatim i zagrebačkoj bolnici. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:56