01.02.2018., Zagreb - Sudjenje Davidu Komsicu za ubojstvo Kristine Krupljan. Branitelj ubojice Veljko Miljevic ispred Zupanijskog suda u razgovoru s novinarima dok ga u pozadini cekaju Ivo Komsic i Vjekoslav Komsic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELLJURICA GALOIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hrvatska

Uhićen otac Davida Komšića, prijetio rođaku: "Ako ne platiš, ubit ću ti ženu i djecu"

Piše desk  /  07.10.2022., 20:48h

Ponovno je pritvoren Ivo Komšić, otac Davida Komšića, osuđenog na 25 godina zbog brutalnog ubojstva djevojke Kristine Krupljan. Stariji Komšić, koji je inače radio ekscese i tijekom suđenja svom sinu, uhićen je zbog pokušaja iznude i prijetnje, a istražni mu je zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako se sumnja, Ivo Komšić je od početka ove godine do uhićenja prijetio svom poslovnom partneru, inače rođaku Vjekoslavu Komšiću, s kojim je ranije iznuđivao trećeg poslovnog partnera.

"Doći ću i ubiti ono tvoje smeće. Neka vodi računa o sebi. Što ga briga za mene", sumnja se da je prijetio Ivo Komšić, a prijetnje je izgovorio dok je poslovnog partnera zvao na telefon kćeri Vjekoslava Komšića. Osim za prijetnju, Ivo Komšić je osumnjičen i za pokušaj iznude Miroslava D., kojeg smatra krivcem za dio privatnih problema koje ima. Zbog tih problema i neriješenih odnosa koje ima s Miroslavom D. od njega je tražio povrat 200.000 eura na ime nepostojećeg duga, piše Večernji list. 

"Tih 200.000 eura, taj dug, ne moraš mi platiti odjednom. Možeš mi ga podmiriti i u ratama. A ako te ne učiniš, ubit ću ti ženu i djecu", zaprijetio je, kako se navodi, Ivo Komšić rođaku. 

Ivo Komšić je već bio par puta u Remetincu, jednom je s njim zatvoren bio Vjekoslav Komšić kojem je sad prijetio

Ivo Komšić nije prvi put u Remetincu.

Bio je, recimo, pritvoren na tri tjedna i u travnju 2018., i to upravo s Vjekoslavom Komšićem. Osim njih dvojice, bio je pritvoren i Zoran Petrović. 

Njih trojica su se sumnjičili za prijetnju jer su 10. travnja 2018. u 13:45 ušli u jedan kafić na Medveščaku. U kafiću je bio konobar kojeg su upitali gdje mu je gazda. Konobar je odgovorio da gazde nema, na što je netko od trojca pokazao na njega i rekao da je on gazda. Vjekoslav Komšić mu je potom zbog neriješenih imovinskih odnosa, odnosno parnice koju vlasnik kafića vodi s Komšićevom prijateljicom, zaprijetio ubojstvom. Dok mu je on izgovarao te prijetnje, Ivo Komšić i Petrović stajali su pored njega, pisao je Večernji.

Prije toga Komšić je pritvaran i jer je uhodio sutkinju koja mu je osudila sina i prijetio joj, a nakon toga je u studenom 2011. tijekom zatvorskih posjeta sinu pokušao dostaviti mobitel. No nije uspio jer je zbog prijašnjih ekscesa bio pod posebnom prismotrom pravosudnih policajaca.

Vjekoslav Komšić ostao zapamćen po vulgarnom ispadu pred sudom

Vjekoslav Komšić, rođak Ive Komšića i kum njegovog sina, ubojice Davida Komšića, ostao je zapamćen i po ekscesu pred sudom, tijekom suđenja Davidu Komšiću.

Naime, novinaru Indexa je nakon suđenja prišao Vjekoslav Komšić te izrazito vulgarno izvrijeđao ubijenu Kristinu Krupljan. Na račun njene majke iznio je niz teških optužbi. Napao je i novinare, rekavši da "samo imaju interes da ocrne obitelj Komšić". 

O Davidu Komšiću Vjekoslav Komšić je tijekom svjedočenja na sudu izjavio: "Za mene je bio pristojan i nije bio psihopat."

Što se, pak Davida Komšića tiče, Vrhovni mu je sud u siječnju 2020. odbio drugu žalbu pa je pravomoćno osuđen na 25 godina zatvora jer je s 88 uboda nožem ubio svoju trudnu djevojku Kristinu Krupljan. Za to zlodjelo je dvije godine ranije bio nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, no Vrhovni sud mu je poslije prve žalbe umanjio kazanu za pet godina, a kasnije mu je ta kazna od 25 godina i potvrđena.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:37