StoryEditor
beograd

Uhapšen državljanin BiH zbog ubojstva radnika osiguranja

Piše desk  /  20.06.2022., 19:02h

Državljanin BiH i Srbije N.M (37), koji je osumnjičen za ubojstvo radnika osiguranja Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, uhapšen je u Beogradu, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako "Nezavisne novine " neslužbeno saznaju uhićen je Nemanja Miljković, alijas Nemanja Kaurin.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni uhićen 17. lipnja.

"Osumnjičeni N.M je međunarodno tražena osoba i za njim je raspisana međunarodna tjeralica Interpola Podgorica, na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja kaznenog postupka. N.M. je osumnjičen da je 20. listopada prošle godine u Nikšiću, s više suizvršitelja, izvršio razbojništvo, prilikom čega je na radnom mjestu poginuo radnik firme osiguranja 'Sekjuriti gard Montenegro' Ljubiša Mrdak", navodi se u priopćenju.

Iz Uprave policije Crne Gore naveli su da slijedi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obje države u okviru postupka izručenja. Ranije je u Beogradu uhićen i još jedan od osumnjičenih za ubojstvo Ljubiše Mrdaka, i to Banjalučanin Srđan Svjetlanović.

Za ovu pljačku su još osumnjičeni Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, Mitar Knežević (40) iz Nikšića, Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

15. kolovoz 2022 05:01