StoryEditor
gradiška

Ubojstvo umirovljenika u BiH i nakon 17 godina je misterij: Mučki izudaran po glavi, iz kuće ništa nije odneseno

Piše desk  /  24.11.2021., 11:55h
Motiv zbog kojeg bi netko digao ruku na umirovljenika (77) nije utvrđen. Koristoljublje, odnosno pljačka je isključena, jer je u kući žrtve pronađen novac od mirovine.

Ubojstvo umirovljenika Stevana Šućura u Trošeljima kod Gradiške gotovo 17 godina se vodi kao nerazriješeni slučaj, piše Srpska Info.

Šućur je pronađen mrtav ispred svoje obiteljske kuće, a stravično ubojstvo umirovljenika potreslo je do tada mirno selo.

Krvnici do danas nisu identificirani ni privedeni pravdi.

Saslušan je veći broj osoba, među kojima su bili i pastiri, na koje se ozbiljno sumnjalo zbog ranijih sukoba sa žrtvom, ali uspjeha u istrazi nije bilo.

Motiv zbog kojeg bi netko digao ruku na umirovljenika (77) nije utvrđen. Koristoljublje, odnosno pljačka je isključena, jer je u kući žrtve pronađen novac od mirovine.

Stevan Šućur je živio mirnim i skromnim životom.

Obdukcija tijela utvrdila je da je Šućur ubijen s osam udaraca tupim predmetom u glavu.

Tijekom istrage policija je utvrdila da je dan prije smrti Šućur primio mirovinu uobičajenog iznosa od 234 marke.

Mještani su ispričali da je Šućur bio pošten i miran čovjek, te da su jedini s kojima je dolazio u sukob bili pastiri koji su prelazili preko njegove zemlje.

– Nakon smrti supruge obuzela ga je tuga pa je godinama davao zemlju pod zakup i uzimao rentu. Mislilo se da je motiv ubojstva bio novac, ali to je isključeno kada je u kući pronađena mirovina – ispričao je mještanin Trošelja i poznanik ubijenog Šućura.

Tijekom istrage privedeno je nekoliko pastira, ali nijedan od njih nije bio službeno osumnjičen za ubojstvo.

Ono što je utvrđeno jest da je Šućur do smrti živio sam u obiteljskoj kući u Trošeljima.

Nitko nije mogao ni pretpostaviti kome se toliko Šućur zamjerio da bi ga ubio, osim nekoliko izjava mještana i očevidaca koji su primijetili da se pokojnik svađao s pastirima koji su ovce napasali u blizini njegove kuće.

Tijekom istrage policija je privela 15-ak osoba, na poligrafu je uputila njih tek nekoliko, no svi su prošli.

Mještani Trošelja ispričali su da je ubojstvo Stevana zaprepastilo cijelo selo.

– Sa Stevanom sam radio godinama i nemam nijedne loše riječi za tog čovjeka. Ono što mu se dogodilo zaprepastilo je čitavo selo, a još nas je više zaprepastilo to što ubojice nisu pronađene – ispričao je poznanik ubijenog Šućura.

Potvrdio je da su jedine osobe s kojima je pokojnik dolazio u sukob nepoznati pastiri koji su vodili ovce preko njive pokojnika.

– Ovčari su bili ti s kojima je Stevan dolazio u sukob i na koje je galamio kada bi prelazili s ovcama preko njegove zemlje, drugi nitko. Bio je pošten domaćin i dobrodošao gost kod svakoga u selu. Odškolovao je troje djece koji su otišli u druga mjesta sa svojim obiteljima, a kada mu je preminula supruga ostao je sam i živio od mirovine. Nije imao ništa što bi nekoga privuklo da ga ubije zbog novca – ispričao je mještanin Trošelja za Srpskainfo.

On se ujedno prisjetio da je pokojnika pronašao jedan od susjeda koji je prolazio autom pored kuće Šućura.

Poznanik ubijenog Stevana Šućura podsjetio je da je tijelo pronađeno pored živice.

– Evo tu, pored živice je ležao. Krvario je iz glave, a ubojice su ga vjerojatno dočekale iza ove žive ograde koja prolazi putem. Napali ga iz zasjede, izudarali po glavi i pobjegli – ispričao je poznanik ubijenog Šućura.

Dodao je kako je kapija koja vodi u dvorište pokojnika bila uredno zaključana, kao i kuća, te da, koliko on zna, iz kuće ništa nije odneseno.

– Znam da je mirovina koju je Stevan primio od poštara pronađena, a da ništa nije nedostajalo iz njegove kuće – dodao je pokojnikov prijatelj.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2021 01:47