StoryEditor
informacije iz pritvora

Ubojica djece mirno spavao, žalio se na hranu, tretman i lisice

Piše desk  /  29.09.2021., 10:43h
Nakon što je već dvije noći zaredom prenoćio u policijskim prostorijama na Oranicama, trostruki ubojica djece Harald Kopitz (56) u prijepodnevnim satima ide pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon što se jučer pred njima branio šutnjom, zatražilo jednomjesečni pritvor.

Kako doznaje Jutarnji.hr, Kopitzu, kojeg su stručnjaci okarakterizirali kao egocentrika, protekli dani pod budnim okom liječnika i policije od trenutka uhićenja nisu sjeli.

Negodovao je na bolničku hranu kao i na cijeli bolnički tretman, a smetale su mu i policijske lisice jer je smatrao da su mu bile previše stisnute i da za time nema potrebe.

Unatoč tome svemu, noći su mu od subote, kada je počinio svirep zločin nad četverogodišnjim sinom i sedmogodišnjim blizancima u kući u Mlinovima, prolazile mirno. San mu je lako dolazio na oči, kako u bolnici tako i kasnije u policijskim prostorijama.

Međutim, upućeni u problematiku kažu da je to možda njegov obrambeni mehanizam jer postaje itekako svjestan da, u slučaju maksimalne kazne zatvora od 50 godina, odsluženje robije i slobodu dočekati neće.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2021 00:57