StoryEditor
podignuta optužnica

Ubila strica s kojim je bila u ljubavnoj vezi nakon što je doznao da je u kontaktu s drugim muškarcima

Piše desk  /  09.06.2022., 10:30h

Mujkić je ispalila prvo jedan hitac u predjelu gornjeg dijela njegove lijeve noge, a potom drugi hitac u predjelu gornjeg dijela njegove desne noge.

Mirela Mujkić optužena je za ubojstvo strica Senada Mujkića s kojim je bila u vezi. Protiv nje je Županijski sud u Bihaću potvrdio optužnicu koju je podiglo Županijsko tužiteljstvo USŽ-a, piše Avaz.ba.

Senad Mujkić je ubijen 15. prosinca 2021. godine oko 14.30 u kući u naselju Kudići.

Prema navodima optužnice, on je bio polubrat oca optužene i bili su u ljubavnoj vezi. Zločinu je prethodio njegov verbalni i fizički napad na nju jer je saznao da želi raskinuti vezu s njim.

- Kada se udaljio iz prostorija dnevnog boravka, uzela je njegov pištolj marke M-57 TT, za koji je znala da ga drži u kući, a zatim pričekala da se on vrati u dnevni boravak - navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, kada je krenuo u pravcu kuhinje, optužena je stala kod vrata dnevnog boravka i pištolj okrenula u njegovom pravcu rekavši mu: "Nemoj mi prilaziti, pucat ću", da bi joj on ipak prišao.

Dalje se dodaje da se ona sagnula, okrenuvši se leđima prema njemu, i dalje držeći ispružen pištolj u rukama, kako bi ga spriječila da joj ga uzme.

- Zbog toga ju je žrtva obgrlila rukama pokušavajući uzeti pištolj iz njenih ruku - dodaje se u optužnici.

Mujkić je ispalila prvo jedan hitac u predjelu gornjeg dijela njegove lijeve noge, a potom drugi hitac u predjelu gornjeg dijela njegove desne noge.

Tom prilikom nanijela mu je prostrjelnu ranu u predjelu lijeve preponsko-butne regije lijeve noge, a ta ozljeda je laka tjelesna ozljeda.

Kobna po Mujkića je bila prostrjelna rana u predjelu preponsko-butne regije desne noge. Ta rana je bila teška i od ozljeda je ubrzo i preminuo uslijed iskrvarenja iz desne bedrene arterije.

Prema ranijim informacijama iz istrage, Senad je saznao da se njegova djevojka, odnosno bratova kćer, dopisuje s drugim muškarcem te ju je nazvao i zaprijetio da će je pretući i polomiti joj ruke i noge, a u kući ju je nastavio napadati, psovati i prijeti te je došlo do pucnjave.

Dnevnik.ba

27. studeni 2023 03:55