StoryEditor
duisburg

U travnju je u Njemačkoj ubijen državljanin BiH. Ubojica uhićen nakon pola godine

Piše desk  /  17.11.2022., 07:21h

Je li uhićenje bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do uhićenja, policija nije priopćila

Bugarski državljanin, star 38 godina, uhićen je u Duisburgu zbog sumnje da je ubio Mirsada D., muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako su prenijeli njemački mediji, osumnjičenik se nalazi u pritvoru, a više detalja o samom slučaju naknadno će biti priopćeno.

Mirsad D. (53) ubijen je krajem travnja 2022. u Duisburgu, gdje je bio na privremenom radu. Neposredno nakon Uskrsa, 19. travnja, njegove kolege s posla su prijavile nestanak i alarmirali policiju.

Policija je tada u stanu, u gradskoj četvrti Marxloh, pronašla Mirsada D. koji je bio teško ozlijeđen, bez svijesti i s teškim ozljedama glave. Odmah mu je pružena liječnička pomoć, nakon čega je hospitaliziran.

Samo dva dana kasnije, 21. travnja 2022., podlegao je ozljedama. Policija je tijekom njegovog boravka u bolnici očekivala da će Mirsad D. doći svijesti i dati informacije o napadu, ali se to nije dogodilo. Do konkretnih informacija, pa ni svjedoka napada, policija nije mogla doći, jer je Mirsad D., čija žena i sin žive u BiH, živio vrlo povučeno.

Stoga je tužiteljstvo u Duisburgu u svibnju ponudilo je nagradu od 4.000 eura za informacije koje bi dovele do uhićenja osumnjičenog. Je li uhićenje bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do uhićenja, policija nije priopćila, prenose Nezavisne.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:15