StoryEditor
tučnjava

U Slavonskom Brodu brutalno pretučen mladić obučen u Djeda Božićnjaka. Napadač je bio vojnik, oglasio se i MORH

Piše desk  /  25.12.2022., 08:02h

Policija je utvrdila identitet četiri sudionika tučnjave u Slavonskom Brodu u kojoj je prema neslužbenim informacijama, sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage. MORH spominje stegovni postupak ako se dokaže odgovornost pripadnika vojske.

MORH: Osuđujemo nasilno ponašanje

"Ministarstvo obrane najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilnog ponašanja i izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", poručio je MORH u svom priopćenju.

Uhićeno više osoba, Vojna policija bila u postaji

U tijeku je istraga slavonsko-brodske policije koja utvrđuje činjenice i okolnosti tučnjave više osoba koja se dogodila danas nešto poslije 15 sati na Šetalištu braće Radić.

Policija je potvrdila da je uhićeno više osoba koje se dovode u vezu s događajem.

"Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici", rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Tomislav Kovačević za Hinu.

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo večeras parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Napadnuti mladić ima teške ozljede glave

Društvenim mrežama se danas poslijepodne proširila snimka tučnjave u kojoj nasred ceste leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Lokalni mediji prenijeli su da je napadnuti mladić zbrinut u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević s težim ozljedama glave.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:28