StoryEditor
Düsseldorf

U Njemačkoj počelo suđenje 55-godišnjem hrvatskom beskućniku: Sudi mu se zbog ubojstva 23-godišnjeg mladića

Piše desk  /  30.10.2022., 09:11h

Žrtva (23) je od zadobivenih teških ozljeda preminula na mjestu zločina u Ratinger Toru

Na Zemaljskom sudu u Düsseldorfu, u četvrtak (20. listopada) počelo je suđenje 55-godišnjem beskućniku kojeg se sumnjiči za ubojstvo 23-godišnjeg mladića u lipnju prošle godine.

Prema pisanju njemačkih medija, policija je u priopćenju tijekom izvještavanja o slučaju navela kako je uhićeni beskućnik Hrvat. Osim da je Hrvat koji ima 55 godina te da je beskućnik, više informacija o njemu nisu naveli.

Navodno je beskućnik 11. lipnja prošle godine u Ratinger Toru, području koje često koriste beskućnici kao mjesto za spavanje, nekoliko puta udario 23-godišnjaka koji je već ležao na zemlji po glavi s 14 kilograma teškom polugom od lijevanog željeza jer se osjećao uznemireno, prenosi Fenix magazin.

Žrtva (23) je od zadobivenih teških ozljeda preminula na mjestu zločina u Ratinger Toru. U vrijeme zločina 11. lipnja 2022. ondje je bilo gradilište.

Nije bilo dokaza o konzumiranju alkohola ni kod žrtve ni kod osumnjičenika.

Žrtva (23) je iz okruga Main-Spessart u Donjoj Franačkoj. Bio je član posade jednog broda unutarnje plovidbe i u lipnju prošle godine bio na dopustu. Svjedoci su kazali kako je prišao mjestu gdje su spavali beskućnici u Düsseldorfu. Prema optužnici, beskućnik ga je zamolio neka šuti. Došlo je do svađe.

Unatoč pokušaju bijega, Hrvata su uhitili policajci obližnje Policijske postaje Altstadt. Sud je zakazao petodnevna ročišta za suđenje, a prema riječima glasnogovornice suda, prvog dana su saslušana četiri svjedoka.

Branitelj 55-godišnjaka Marcus Hertel rekao je da ne zna ništa o medijskim napisima kako se optuženi sada poziva na situaciju samoobrane jer se osjećao ugroženo.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:17