StoryEditor
TRAGEDIJA U GANI

U eksploziji poginulo 17 osoba, uništen gotovo cijeli grad: ‘Mrtvi su bili posvuda‘

Piše Desk  /  21.01.2022., 09:53h
Lokalni mediji objavili su uznemirujuće snimke crnog dima iznad uništenih zgrada, kao i lokalne mještane koji preklinju za pomoć.

Uvelikoj eksploziji u gradiću Apiate u zapadnom dijelu Gane poginulo je najmanje 17 osoba i ozlijeđeno je 59 građana, među kojima ima i onih koji su u životnoj opasnosti, kažu lokalni dužnosnici, piše Večernji.

Policija je priopćila da se vozilo koje je prenosilo eksploziv za obližnji rudnik sudario s motorom, nakon čega je uslijedila eksplozija, piše BBC. 

Lokalni mediji objavili su uznemirujuće snimke crnog dima iznad uništenih zgrada, kao i lokalne mještane koji preklinju za pomoć. Fotografije na mjestu eksplozije pokazuju veliki krater. 

Kwado Bempah, koji radi na tom području i čuo je eksploziju, ispričao je za CNN da se gotovo svaka zgrada srušila, te da su ljudi i životinje zarobljeni pod ruševinama. 

- Mrtvi su bili posvuda. Ovo je prava tragedija za Ganu - kazao je Bempah. U pomoć su prvi pritekli lokalni mještani koji su krenuli izvlačiti ljude i životinje, te voziti ih u bolnicu. 

Inače, Apiate ima populaciju ne veću od 10 tisuća ljudi, a većina njih su farmeri i rudari.  Predsjednik Gane Nana Akufo-Addo izjavio je da se vojska pridružila spasiteljima kako bi pomogli "obuzdati situaciju", dok je ganska agencija za upravljanje katastrofama dobila zadatak da hitno pomogne mještanima. 

Mještanima područja gdje se dogodila eksplozija naloženo je da napuste spomenuto područje, a policija je pozvala obližnje gradove da "otvore učionice, crkve i druge zgrade kako bi primili preživjele". 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:11