StoryEditor
Kruševac, srbija

Tužna ispovijest razrednika čiji je učenik (16) preminuo od koronavirusa

Piše desk  /  22.10.2021., 07:57h
Obitelj dječaka A.C. (16) iz Kruševca koji je preminuo od koronavirusa je zavijena u crno, a ništa manje ni njegovi školski prijatelji

Vijest da je preminuo njegovom odjelu priopćio je razrednik Miljko Đokić.

"Najteže je bilo stati pred djecu i priopćiti im tužnu vest. Bio je to šok za sve, a posebno za njegovog najboljeg prijatelja čiji su roditelji došli u školu", priča razrednik, prenosi Blic.rs.

Đokić dodaje da je u kontaktu s obitelji preminulog učenika - razgovarao je s njima na kapiji obiteljskog doma, budući da su i oni u izolaciji.

U Kemijsko-tehnološkoj školi u srijedu je održana izvanredna sjednica Odjeljenskog vijeća, a određeno je da nastava u obje smjene u četvrtak počne minutom šutnje, u znak počasti preminulom učeniku.

"Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gdje su sva okupljanja zabranjena, i mi kao škola donosimo odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obilježavanja ustaljenih protokola", kažu u Kemijsko-tehnološkoj školi.

Iz škole su sve zaposlene i učenike pozvali da se pridržavaju propisanih mjera. Veliki broj mladih Kruševljana izraze sućuti uputio je preko društvenih mreža.

"Otišao je naš dječak, anđeo, da se igra s anđelima. Počivaj u miru", navedeno je u jednom od komentara.

Samo dan prije nego što je preminuo Aleksandar, na kruševačkom Novom groblju sahranjen je njegov djed Verislav.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:59