StoryEditor
dan žalosti

Tuga u Brčkom: Pokopano sedam žrtava požara

Piše desk  /  27.10.2021., 17:24h
Uz suze i neizmjernu tugu danas je u Brčkom pokopano sedam žrtava požara koji je zahvatio obiteljsku kuću u naselju Suljagića sokak.

Omer i Fahrija Salihović, njihova unuka Mirela i četvero maloljetne djece smrtno su stradali u požaru koji je njihovu kuću zahvatio protekle subote. Četiri dana kasnije njih sedmero su uz suze i jecaje ispraćeni na vječni počinak.

Pogreb kojem su prisustvovali članovi obitelji, rodbina, prijatelji i ostali građani Brčkog obavljen je u poslijepodnevnim satima na Gradskom groblju Meraje.

Neimaština i problemi ove romske obitelji uzeli su danak u ranim jutarnjim satima u subotu, kada je u njihovoj obiteljskoj kući, bez električne energije, došlo do izbijanja požara. Vjerojatno su ga prouzrokovale svijeće, a dosadašnja istraga je pokazala da vatra nije namjerno podmetnuta.

Za Omera, Fahriju, njihovu unuku i još troje maloljetne djece, koji su stradali na mjestu događaja, utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed trovanja ugljičnim monoksidom..

Naknadno je četvrto dijete, u dobi od pet godina, preminulo u Sveučilišnom kliničkom centru u Tuzli, a letalan ishod nastao je zbog opeklinskog šoka.

Sedam članova obitelji Salihović uspjelo je preživjeti, a oni su nakon ukazane liječničke pomoći otpušteni iz brčanske bolnice.

Vlast u Brčkom potvrdila je da se ovakva tragedija u ovoj regiji ne pamti u poslijeratnom periodu.

Na području Brčkog ove srijede prevladavala je sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:46