StoryEditor
stravično

Troje mrtvih i petero nestalih u tragediji na Siciliji

Piše Hina  /  12.12.2021., 11:57h
Vatrogasna jedinica koja sudjeluje u akciji spašavanja u Ravanusi zatražila je od svih prisutnih na mjestu eksplozije tišinu kako bi mogli utvrditi čuje li se iz ruševina glasovi preživjelih.

Troje ljudi je poginulo, a petero se vodi kao nestali nakon eksplozije koja je izazvala urušavanje četverokatnice na Siciliji, rekle su vlasti u nedjelju. 

Dvije žene pronađene su žive ispod ruševina u Ravanusi na jugu zemlje nakon rušenja zgrade u subotu navečer, a spasioci s potražnim psima još uvijek traže preživjele na mjestu nesreće. Među nestalima nema djece, potvrdio je gradonačelnik Ravanuse, Carmelo D'Angelo.

Vatrogasna jedinica koja sudjeluje u akciji spašavanja u Ravanusi zatražila je od svih prisutnih na mjestu eksplozije tišinu kako bi mogli utvrditi čuje li se iz ruševina glasovi preživjelih.

- Bilo je strašno. Izgledalo je kao atomska bomba, mislili smo da se u blizini srušio avion. Čudom smo živi - rekao je Calogero Bonanno, svjedok eksplozije koji je sinoć bio u kući svoje svekrve u Ravanusi.

- Moja supruga dojila je dijete kada smo čuli eksploziju i pomislili smo da se zgrada pomaknula i odmah smo s ostalom djecom od pet i 11 godina sišli na ulicu. Posvuda je bilo stakla i vatre. Nismo znali je li bio potres. Strah je ogroman. Živi smo nekim čudom - rekao je Bonnano za Corriere.

Televizijske snimke pokazuju gomilu ruševina i drvenih greda na mjestu gdje je bila zgrada, koje okružuju oštećene zgrade. Površina od 10 tisuća kvadrata pogođena je jakom eksplozijom, rekao je Salvatore Cocina, ravnatelj regionalne civilne zaštite u Italiji.

Eksploziju je vjerojatno prouzročilo istjecanje plina, rekle su vlasti koje su pokrenule istragu.

- Plin je vjerojatno pronašao šupljinu u kojoj se nakupljao. Nakupljeni plin vjerojatno je potaknuo slučajni okidač: automobil, dizalo, električni uređaj - rekao je Giuseppe Merendino, zapovjednik vatrogasaca u pokrajini Agrigento, za televizijsku postaju Rainews24.

Nedugo nakon eksplozije gradonačelnik Ravanuse Carmelo D'Angelo pozvao je putem Facebooka sve raspoložive ljude koji imaju lopate i buldožere.

- Dogodila se katastrofa - rekao je.

Svoje stanove moralo je napustiti 50 ljudi, rekao je D'Angelo za Rainews24, jer su i susjedne zgrade također oštećene u eksploziji.

- U ime cijele zajednice koju predstavljam izražavam duboku sućut zbog tragedije koja se sinoć dogodila u Ravanusi. Obitelji stradalih zbog pretrpljenih vrlo teških gubitaka, cijeloj zajednici i gradskim institucijama na čelu s gradonačelnikom Carmelom D'Angelom spremni smo pružiti moguću pomoć i podršku - rekao je D'Angelo, javlja Corriere.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:17