StoryEditor
kobna greška

Trener umro od predoziranja kofeinom, popio je količinu ekvivalentnu 200 šalica kave

Piše desk  /  06.03.2022., 22:31h
Osobni trener i otac dvoje djece, Tom Mansfield, umro je od predoziranja kofeinom nakon što je slučajno progutao količinu ekvivalentnu 200 šalica kave, piše BBC.

29-godišnjak je kupio vrećicu kofeina u prahu od 100 grama u trgovini sportskim dodacima prehrani. Preporučena doza kofeina u prahu, koju fitness fanatici često koriste kako bi poboljšali svoju izvedbu je između 60 i 300 miligrama, prenosi Index.hr. 

No Mansfieldova digitalna vaga imala je početnu težinu od 2 grama, a u proizvodu se nije nalazila mjerna žlica. Muškarac je zbog toga pogrešno izračunao količinu i konzumirao 5 grama kofeina u prahu, pokazala je istraga. 

Mrtvozornik John Gittins rekao je da je Manfield ciljao na "srednju preporučenu dozu, ali je pogrešno izračunao". 

Piće je popio 5. siječnja 2021., a onda se počeo hvatati za prsa i žaliti se da mu srce ubrzano kuca. Nekoliko minuta kasnije, navode mediji, na usta mu je počela izlaziti pjena. Bolničari su stigli u njegov dom i 45 minuta ga pokušavali reanimirati, ali u bolnici su konstatirali smrt. 

Obdukcija je pokazala da je imao 392 miligrama kofeina po litri krvi, dok tipična kava uzrokuje 2 do 4 miligrama po litri, što znači da je konzumirao količinu ekvivalentnu do 200 šalica kave.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:19