StoryEditor
stravično

Tragedija u Rusiji: 16 mrtvih u padu aviona, sedmero u bolnici

Piše Hina  /  10.10.2021., 10:49h
Prilikom slijetanja u regiji Tatarstan, raspao se ruski avion L-410. U nesreći je poginulo 16 ljudi, a još je sedmero ozlijeđenih. Jedan od njih je u kritičnom stanju.

U padu zrakoplova L -410 u nedjelju oko 9 ujutro u blizini grada u regiji Tatarstan, poginulo je 16 ljudi, a još je sedmero ozlijeđenih, potvrdili su iz ruskog ministarstva za hitne slučajeve.

Kako navode svjedoci, avion se srušio odmah nakon polijetanja. Prednji dio u potpunosti je srušen.

Ministarstvo za hitne slučajeve potvrdilo je da su se u avionu nalazilo 23 ljudi, izvijestila je novinska agencija RIA. U zrakoplovu je bila grupa padobranaca, priopćila je Uprava za hitne slučajeve. Avion je trebao sletjeti u grad Menzelinsk.

Zrakoplov je bio Let L-410 Turbolet, dvomotorni transportni zrakoplov kratkog dometa. 

U rujnu se sličan zrakoplov srušio u regiji Irkutsk na jugoistoku Sibira. U tragediji je poginulo četvero ljudi, a 12 ih je ozlijeđeno.

Stariji transportni zrakoplov Antonov An-26 srušio se prošlog mjeseca na krajnjem istoku Rusije, odnijevši šest ljudskih života.

Svih 28 ljudi u dvomotornom Antonovu An-26 poginulo je u padu na Kamčatki u srpnju.

Ruski sigurnosni standardi u zrakoplovstvu poboljšali su se zadnjih godina, ali nesreće, osobito sa starim letjelicama u udaljenijim dijelovima zemlje, nisu rijetkost, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:53