StoryEditor
remetinec

Torcidaši traže liječničku pomoć, a dio njih moli: "Pustite nas kući, počinje sezona, moramo raditi"

Piše desk  /  24.05.2022., 14:49h

Huligane uhićene na autocesti strpali su po osam u ćeliju. Oduzeli su im mobitele te se istražitelji nadaju kako će utvrditi kad je dogovorena blokada autoceste i tko je bio organizator napada

Gotovo pola uhićenih mladića koje sumnjiče za izazivanje nereda na autocesti kod Desinca je ozlijeđeno. Na fotografijama i snimkama njihova dovođenja u tužiteljstvo vidljivo je da neki imaju ozlijede glave, no neki imaju ruke ili noge u zavojima.

Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, njima je pružena prva pomoć u Hitnoj, a sada se dio njih žali na bolove i traži da ih se odvede do liječnika i da im se pruži adekvatna liječnička pomoć. Moguće je da dio njih to radi kako bi eventualno mogli tužiti policajce.

Dio ih tvrdi kako uopće nije bio na benzinskoj postaji Desinec gdje su huligani napali 16 policajaca nego da su ih izvukli iz vozila zaustavljenih na autocesti i natjerali da legnu sa strane govoreći im da će biti svjedoci. 

Zadnji od pritvorenih mladića u Remetinec su dovedeni oko ponoći te su ih potrpali po osmoricu u ćelije. Kako je zatvor pretrpan, neće neko vrijeme provesti u izolaciji, već će brzim testovima utvrditi je li tko pozitivan na Covid -19.

Svima su oduzeti mobiteli jer se istražitelji nadaju da bi uvidom u komunikaciju mogli utvrditi tko je organizirao blokadu autoceste i tko je još sudjelovao u napadima. 

Podsjećamo, među pritvorenima je 10 mlađih punoljetnika, dok su drugi mahom u ranim dvadesetima. Među njima je i jedan maturant. 24sata doznaje kako je dio njih tražio da ih se pusti jer stiže turistička sezona te moraju pomagati roditeljima u poslovima. 

Dio odvjetnika već je najavio kako će se na rješenje o istražnom zatvoru žaliti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Velikoj Gorici. Smatraju kako bi mjere opreza, primjerice zabrana odlaska na nogometne utakmice u nekom razdoblju, bile dovoljne. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:04