StoryEditor
navodno pretrpio traume

Tko je muškarac koji je izazvao kaos u avionu: Brata mu ubili, sestru silovali pred njim pa se ubila, on bio u logoru?

Piše desk  /  30.12.2021., 12:13h
Pojedini mediji njegovu reakciju povezuju s ratnom traumom koju su mu, navodno, nanijeli Srbi.

Ime Sulejmana Imamovića jučer je u kratkom roku postalo poznato diljem regije. Radi se o državljaninu Danske koji je napravio dramu u avionu koji je letio iz danskog Billunda za Tuzlu. Imamović je sa suprugom i kćeri bio jedan od putnika u avionu. Kada je saznao da, zbog vremenskih prilika, avon neće sletjeti u Tuzlu, nego je preusmjeren na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Imamović je "poludio". Ustao je sa svog sjedišta u namjeri da otvori vrata aviona, prijeteći da će pobiti sve ljude u avionu, uključujući i sebe i svoju obitelj. Pritom je "rafalno" psovao zato što ga "vode u Srbiju".

Nešto detaljnije o akteru incidenta u komentaru ispod jednog od prenesenih tekstova pisao je korisnik Facebooka Mevludin Bektić iz Živinica.

Prema Bektićevim tvrdnjama, Imamović je tijekom rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno s bratom i sestrom. Zločinci su mu danima silovali sestru i to pred njegovim očima, tako da je nesretna djevojka na kraju izvršila samoubojstvo. Bektić tvrdi da je Imamovićev brat ubijen u logoru. Sam Imamović je je pretpio torturu koju je jedva preživio. Nakon razmjene, polomljenih kostiju, prebačen je u Dansku na liječenje, gdje je ostao i nakon rata i zasnovao obitelj.

Pojedini mediji njegovu reakciju povezuju s ratnom traumom koju su mu, navodno, nanijeli Srbi.

Zajedno s njim privedena je i njegova supruga, koja je, nakon što je on savladan, također pokušala otvoriti vrata aviona.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:07