StoryEditor
novi detalji pohoda

Tešović htio ubiti vlastite kćeri pa ubio dječaka koji je naišao, prije 20-ak godina krampom je usmrtio strica

Piše desk  /  15.11.2021., 15:07h
Jedan od susjeda Borivoja Tešovića, koji je jučer u selu Zavait kod Foče ubio dječaka, otkrio je za Klix.ba nove detalje ovog strašnog zločina.

Kako je kazao, Tešović je ubio dječaka koji se nalazio u automobilu koji je slučajno naišao putem na kojem je on napravio zasjedu.

Prema njegovim riječima, Tešović je jučer boravio kod jednog susjeda u selu, kada mu je iznenada kazao da će ubiti svoje kćerke. Prema njegovim saznanjima, taj susjed je prijetnje shvatio ozbiljno i odmah je upozorio Tešovićeve kćerke da se sakriju.

Nakon toga počinje Tešovićev divlji pohod. Uzeo je oružje koje je imao, puške i bombe, i počeo maltretirati jednog stanovnika sela. Tjerao ga je da ga vozi automobilom, tukao ga je i pucao u njega, ali mu je on na kraju uspio pobjeći.

Potom je, kako priča sugovornik Klix.ba, Tešović oborio jedno drvo na lokalnu cestu, kako bi napravio zasjedu. Tim putem je naišao automobil u kojem su se nalazili muškarac i dječak. Vozač je izašao kako bi pomaknuo drvo, a tada se pojavio Tešović te ga upozorio da ne sklanja drvo.

Kada je vidio naoružanog Tešovića, muškarac je počeo bježati u vozilo. No, Tešović je tada pucao ka automobilu i usmrtio dječaka koji se nalazio unutra.

Ubrzo nakon toga jake policijske snage stigle su u selo, ali Tešović se nije želio predati, već je na njih pucao i bacao bombe, nakon čega je likvidiran,

Inače, kako su otkrili susjedi, Tešovićev otac je prije 20-ak godina krampom ubio svog strica, odnosno očevog brata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:50