StoryEditor
hadera

Teroristički napad u Izraelu za vrijeme posjeta američkog državnog tajnika, četiri osobe ubijene

Piše desk  /  28.03.2022., 11:22h
Četiri osobe su ubijene a više ljudi je ranjeno u terorističkom napadu u izraelskom gradu Haderi, na sjeveru zemlje, priopćile su spasilačka služba i policija koja je navela da je ubila napadače.

Dvojica naoružanih muškaraca ubila su danas dvije osobe u Haderi, nedaleko od Tel Aviva, nakon čega ih je policija usmrtila iz vatrenog oružja, priopćili su izraelski dužnosnici.

"Naši policajci uspjeli su neutralizirati napadače i spriječiti veći teroristički napad", rekao je glasnogovornik policije.

Napad se dogodio za vrijeme posjeta američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena Izraelu i izraelsko-arapskog summita na jugu zemlje.

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Times of Israel.

Snimke sigurnosnih kamera s mjesta napada pokazuju kako dvojica naoružanih napadača počinju pucati na prolaznike i policajce na autobusnoj postaji u gradu.

Na snimci se vidi kako jedan od naoružanih napadača nekoliko puta puca u žrtvu koja je ležala na zemlji, prije nego što je toj osobi oteo pušku. Također je počeo pucati na čovjeka koji je viđen kako se vozi pored mjesta nesreće na biciklu.

Prema navodima iz policije, napadač je prvo izbo ženu (40) nasmrt na benzinskoj crpki, potom ušao u auto i naletio na biciklista, a onda izašao iz auta i izbo još nekoliko ljudi. Biciklist je kasnije preminuo od rana zadobivenih u napadu, kao i još dvije žrtve.

Dnevnik.ba

05. lipanj 2023 07:59