StoryEditor
organizirani kriminal

Talijanska policija razbila nigerijsku kriminalnu mrežu za prostituciju

Piše desk  /  22.11.2021., 22:57h
Kriminalna skupina je uspjela premjestiti skoro 11,4 milijuna eura (12,5 milijuna dolara) zarađenih od prostitucije, pranja novca i zarade od prosjačenja u Nigeriju.

Talijanska policija je u ponedjeljak objavila da je razbila nigerijski kriminalni lanac koji je djelovao širom zemlje uhićenjem oko 40 osumnjičenih osoba, javlja AP.

Talijanske vlasti su priopćile da je kriminalna mreža prisilila 41 ženu iz Nigerije na prostituciju, dok je devet bilo prisiljeno da prosi novac na ulicama.

Eksploatacija se protezala izvan Italije do Njemačke i Libije.

Osumnjičeni su optuženi za pranje novca, omogućavanje ilegalne imigracije, trgovinu ljudima, prisilnu prostituciju i ropstvo, navodi se u priopćenju policije.

Vlasti kažu da je mreža bila aktivna u Kaljariju na Sardiniji; Torinu u Pijemontu; i Ravenni u regiji Emilia-Romagna.

Izvan Italije, mreža se protezala od Nigerije preko Libije pa sve do Njemačke. Policija kaže da su desetine drugih osoba trenutno pod istragom.

Prema istražiteljima, kriminalna skupina je uspjela premjestiti skoro 11,4 milijuna eura (12,5 milijuna dolara) zarađenih od prostitucije, pranja novca i zarade od prosjačenja u Nigeriju.

To su učinili koristeći neformalni Hawala sistem koji prenosi novac preko međunarodnih granica izvan formalnog bankarskog sistema.

Dnevnik.ba

04. listopad 2022 11:58