StoryEditor
sukob torcide i policije

Svjedokinja opisala kako je počelo: "Zaustavili su promet i izlazili kao mravi"

Piše desk  /  22.05.2022., 07:10h

Sinoć je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je ozlijeđeno.

"Prošli smo naplatne i čudili se što se stvara čep u prometu. Nekoliko kombija i vozila štopali su promet, vozili smo oko 45-50 na sat. Zatim su se zaustavili jedan uz drugoga u dva reda iza izlaza s pumpe Desinec. Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi. Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su pješice prema pumpi i policijskom vozilu", rekla je čitateljica Indexa.

"Nismo se previše okretali i gledali jer su bili svuda oko nas. Stajali smo tako najmanje 20 minuta. Netko od njih nas je zamijetio i rekao nam da krenemo. Pomaknuli su vozila malo u stranu i propustili nas i, koliko sam vidjela, još jedno vozilo. Bio je sin s nama i najviše sam bila prestravljena zbog njega.

Samo da napomenem da sam prije svega zvala 112 i nitko nije odgovorio. Zatim na 192 gdje se nakon dugog zvonjenja javio službenik koji je bio izrazito neugodan. Kad su počeli izlaziti, ponovno sam zvala 192 i molila da netko dođe i oslobodi put jer smo vidjeli da je na parkiralištu bilo policijskih vozila. Nitko nije došao", kazala je svjedokinja.

Zahvaljuje se osobama koje su im pomogle i propustile ih dalje.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:23