StoryEditor
brza intervencija

Svi putnici iz srušenog zrakoplova na Braču preživjeli

Piše desk  /  28.06.2022., 11:41h

Kod Pustinje Blaca na otoku Braču se u utorak ujutro srušio sportski zrakoplov marke Cessna. Pilot je nakon pada pozvao upomoć i rekao da su svi putnici dobro. U trenutku pada, u Cessni je bio pilot i dvoje putnika.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH oglasilo se priopćenjem. "U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split", potvrdili su iz MUP-a.

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u kojem se nalazi i dežurna ekipa HGSS-ovih letača spašavatelja, ozlijeđeni putnici upravo se prevoze prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:10