StoryEditor
novi incident

Svećenik koji je pijan pretukao časnu opet tukao ženu. Ide natrag u pritvor

Piše desk  /  18.05.2022., 10:51h

Don Domagoj Kelava vikao je na ženu u noći pa ju je fizički napao. Mještani kažu da ju je pokušao zgaziti. Sukošanski svećenik tek je nedavno izašao iz pritvora jer je pijan udario časnu.

Za sve si kriva ti i ti si me prijavila!, vikao je sukošanski svećenik don Domagoj Kelava (43) u gluho doba noći na žensku osobu, pa je opet imao posla s policijom. I to netom što je pušten iz desetodnevnog zadarskog pritvora jer je u alkoholiziranom stanju fizički napao časnu sestru Anetu (70).

Ovaj put zadarska policija intervenirala je u noći na utorak jer je napao ženu. Mještani Sukošana tvrde da ju je pokušao i pregaziti osobnim automobilom.

- Nakon što je jučer, 17. svibnja 2022. godine zadarska policija zaprimila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43–godišnjakom, objavila je zadarska policija koja nije navela svećenikov identitet, te pojasnila kako ga se sumnjiči da je jučer, oko 00.10 sati u Sukošanu u Ulici Hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na oštećenu, pišu 24 sata.

U Općoj bolnici Zadar oštećenoj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Časnu sestru pijan udario šakom u glavu

Podsjećamo, sukošanski svećenik Domagoj Kelava nedavno je šakom u glavu udario časnu sestru koja ima 70 godina. Bio je pijan. Kako je objavljeno u optužnom prijedlogu, svećenik je u Sukošanu 26. travnja 2022. godine na ulici u vidno alkoholiziranom stanju napao časnu sestru psujući je riječima 'Je*em ti mater', a potom ju je fizički napao.

Udario ju je zatvorenom šakom u lice, nakon čega je časna sestra pala, a on je otišao u župni ured. Dobio je 10 dana zatvora. 

Don Domagoj Kelava promijenio je popriličan broj župa u kojima je službovao. U obližnjoj Gorici izbacio je roditelje iz crkve i prijetio prijavama policiji, a djecu je ostavio u zgradi crkve. Krimen goričkih roditelja bio je taj što nisu redovito dolazili na misu, a očekivali su da im djeca prime sakrament svete potvrde.

Zadarska nadbiskupija objavila je da će protiv incidentnog svećenika provesti mjere te je oštro osudila njegove postupke. Koje točno mjere će biti poduzete još se ne zna, no dok čeka njihovo izricanje svećenik se pretprošle nedjelje vratio u Sukošan nakon izlaska  iz pritvora, te je nakon malo više od tjedan dana na slobodi opet napravio novi incident.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:23