StoryEditor
užasno

Strava u Meksiku: Mučili, ubili pa raskomadali lezbijski par

Piše Desk  /  20.01.2022., 11:46h
Tijela Julisse Ramírez i Nohemí Medine Martínez pronašli su u vrećama za smeće na autocesti izvan Ciudad Juáreza u Meksiku. U gradu prijavljuju sve veći broj ubojstava žena.

Lezbijski par iz Teksasa pronađen je ispred meksičkog pograničnog grada nakon što su ih mučili, upucali i raskomadali, piše El Diario. Tijela Julisse Ramírez i Nohemí Medine Martínez pronašli su u nedjelju u vrećama za smeće na autocesti izvan Ciudad Juáreza, odmah preko granice od kuće para u El Pasu. U gradu su u novoj godini već prijavili bujicu ubojstava žena, prenose 24sata.hr.

Par, koji je bio je u kasnim 20-ima i vjenčao se prošlog ljeta, obitelj je posljednji put vidjela dan prije sumornog otkrića. Ramírez je živjela u El Pasu, sjeverno od granice, a Martínez je još bila prijavljena u Ciudad Juárezu.

Par je podrijetlom iz države Chihuahua gdje su otišli u posjet rodbini. Iza sebe su navodno ostavili troje djece; dvije djevojčice i dječaka. Vlasti su do sada ove godine istraživale ubojstva 11 žena i više od 50 muškaraca u Ciudad Juárezu, a u ponedjeljak su još dvije žene pronađene odbačene u vrećama. Jedna žrtva je bila mrtva, a druga je još bila živa te je kasnije preminula.

Grad je inače poznat po nasilju i drogi, javnim ubojstvima te jezivim ubojstvima žena, koje je vlada označila femicidima. Gotovo 1000 žena ubijeno je zbog svog spola prošle godine u Meksiku.

Demonstranti s bakljama marširali su središtem Juáreza u ranim jutarnjim satima u utorak, tražeći pravdu za aktivisticu za prava žena Isabel Cabanillas de la Torre, koja je ubijena u središnjoj četvrti prije dvije godine. Neriješeni slučaj ohrabrio je prosvjednike da se suprotstave zločinima iz mržnje temeljenim na spolu, a navodno su skandirali. “Ulica i noć također pripadaju nama.”

Dnevnik.ba

26. svibanj 2022 19:25