StoryEditor
poznati novi detalji

Strava u Hrvatskoj: ‘Čuo se prasak, a mladić je pao na tlo kao pokošen‘

Piše Desk  /  15.09.2021., 09:16h
Svi koji su svjedočili tragičnom događaju u blizini aquaparka, bili su potreseni i šokirani događajem kakvog ondje nitko ne pamti.

Otok Krk potresla je još jedna u sad već poduljem nizu tragedija koje se, nažalost, na tom kvarnerskom otoku ne prestaju redati, piše Novi list.

Dvadesetdvogodišnji mladić s područja Dobrinjštine život je izgubio tijekom večernjih sati u ponedjeljak, i to dok je na plaži Rupa u središtu Malinske, električnim peračem prao jedan od elemenata plutajućeg igrališta koji zabavnu ponudu obogaćuju na brojnim kupalištima.

Nesretni je mladić, koji je prema svemu sudeći ondje sezonski i radio, zajedno s još nekoliko svojih kolega te večeri prionuo poslu raspremanja zrakom napunjenih elemenata plutajućeg zabavnog kompleksa te je, nešto nakon 19 sati, koristeći se 'mini-washem' započeo pranje akvaparka koji je bio izvučen na plažu. Kako su za Novi list rekli neki od očevidaca tragedije koja je uslijedila, u jednom se trenutku čuo prasak nakon kojeg je nesretni mladić kao pokošen pao na tlo.

Stradao je od udara električne energije s kojom je u dodir došao iz neispravnog ili oštećenog uređaja kojim se koristio, a moguće i iz oštećenog produžnog kabela kojih je, kažu upućeni u zbivanja na popularnoj plaži u Malinskoj, na tlu bilo rastegnuto nekoliko. Iako su nesretnom mladiću u pomoć odmah priskočile njegovi kolege, a nakon dvadesetak minuta i na poprište tragedije iz Krka pristigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, nesretnom 22-godišnjaku nije bilo spasa. Sva nastojanja medicinara da reanimiraju mladića, a koja su trajala gotovo cijeli sat, naposlijetku su završila bezuspješno.

Obavljen je očevid na mjestu tragedije, u suradnji policijskih službenika i predstavnika inspekcije zaštite na radu odnosno Državnog inspektorata, a dovršetkom njihovih izvida i vještačenja utvrdit će se što je ondje pošlu po zlu, kao i postoje li u ovoj nesreći elementi nečije odgovornosti.

Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta gdje će se, preneseno nam je jučer, obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti.

Svi koji su svjedočili tragičnom događaju u blizini aquaparka, bili su potreseni i šokirani događajem kakvog ondje nitko ne pamti, prenosi Jutarnji.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:23