StoryEditor
velika tragedija

Strava u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba

Piše Desk  /  23.10.2021., 10:25h
U požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno, potvrđeno je za Klix.ba iz Policije Brčko Distrikta BiH.

Policijski službenici jutros u 6:20 sati su zaprimili prijavu da u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, gori kuća.

“Upoznata je služba hitne medicinske pomoći, Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar i Profesionalna vatrogasna jedinica, koji su izašli na mjesto događaja i poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta", kazala je za Klix.ba Dževida Hukićević, glasnogovornica brčanske policije.

Na mjesto događaja je izašao i protupožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj dogodio.

Prema prvim neslužbenim informacijama lokalne RTV Hit tijekom intervencije vatrogasci su na katu objekta spasili četvero djece.

Požar nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su ozljede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2021 12:57