StoryEditor
malta

Srbin s lažnom hrvatskom putovnicom u kupaćim gaćama ozlijedio četiri policajca tijekom uhićenja

Piše desk  /  08.06.2022., 09:48h

Državljanin Srbije Nikola V. (33) uhićen je na Malti nakon što je četiri mjeseca bio u bijegu. Kako prenosi Blic, policija ga je tražila zbog sudjelovanja u tučnjavi početkom godine u gradu Marsaskala. U tučnjavi je teško ozlijeđen 29-godišnjak.

Sedam policajaca sudjelovalo je u akciji uhićenja, a Nikola ih je ozlijedio četiri. Snimka njegovog uhićenja počela je kružiti društvenim mrežama, prenosi stranica Lovin Malta. Na snimci se vidi da je Srbin uhićen u kupaćim gaćama dok je bio na bazenu.

"Policija je s pripadnicima Jedinice za brze intervencije saznala da je Srbin često dolazio u jedan lokalni klub pa su ga tako i locirali. No, kada je vidio policiju, pokušao je pobjeći. Policija ga je pokušala uhititi, ali on se opirao. Odbio je surađivati s policijom te je izbila tučnjava između policajaca i Srbina. Muškarac je policajce lakše ozlijedio. Riječ je o četiri pripadnika malteške policije koji su ga pokušali obuzdati", piše Lovin Malta.

Policijski inspektor je jučer na sudu rekao da Nikolu traže i u Srbiji zbog navodnog posjedovanja i proizvodnje nelegalnog eksploziva i vatrenog oružja. Na sudu je rečeno da je iz Srbije pobjegao uz pomoć lažne hrvatske putovnice, piše Blic.

Nikola je optužen da je 17. veljače teško ozlijedio jednog Maltežanina prilikom tučnjave u lokalu, kao i da je narušavao javni red i mir. Također, optužen je za korištenje lažne putovnice i davanje lažnih podataka te opiranje uhićenju. Optužen je i za napad, prijetnje i lakše ranjavanje policajaca.

Srbin se pred sudom izjasnio da nije kriv. Zadržan je u pritvoru.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2022 22:02