StoryEditor
dijete samo vratili majci

Šokantan slučaj u Foči: Bebu ispustili nakon porođaja, dijete zadobilo teške ozljede

Piše desk  /  23.08.2022., 21:07h

Policija provjerava navode prijave zbog nesavjesnog pružanja lijelničke pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča gdje je novorođenče zadobilo ozljede u predjelu glave, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Izvor “Nezavisnih” rekao je da je beba rođena prije nekoliko dana te da se provjeravaju navodi prijave da je tijekom poroda medicinskom radniku beba ispala na pod čemu je navodno prisustvovalo više osoba, ali da u tom momentu nisu adekvatno odreagirali.

“Beba je u takvom stanju predana majci, ali se njeno stanje iskompliciralo i beba je upućena u Sarajevo gdje je konstatirano da ima povrede glave”, rekli su naši izvori.

Kako nam je rečeno u Policijskoj uprave Foča, slučaj je 20. kolovoza policiji prvo prijavio dežurni liječnik KCU Sarajevo.

Policiji je rekao da je u KCU Sarajevo dovezeno novorođenče s povredama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavjestan rad liječnika u Univerzitetskoj bolnici Foča.  O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela nesavjesno pružanje liječničke pomoći”, rekli su u PU Foča.

Izvori Nezavinsih novina kažu da je beba operirana i prema nezvaničnim informacijama nije životno ugrožena.

Iz Okružnog javnog Tužiteljstva Trebinje su rekli da je tužitelj naložio policijskim službenicima Policijske uprave Foča da iz bolnice u Foči izuzmu dokumentaciju i saslušaju medicinsko osoblje ali i oštećenu obitelj, te nakon toga da dostave izvještaj Tužiteljstvu.

Kako neslužbeno saznaje ovaj portal predmet istrage su dva doktora i medicinska sestra.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 05:44