StoryEditor
utapanje u rijeci buni

Smrt dječaka (3) iz Blagaja nastupila utapanjem, neutješna majka završila na psihijatriji

Piše desk  /  14.05.2022., 16:36h
U Gradskoj mrtvačnici Sutina u Mostaru obavljen je vanjski pregled tijela trogodišnjeg dječaka,H.K. iz Blagaja koji se u petak predvečer utopio u rijeci Buni u ovom mjestu južno od Mostara.

Kako je rečeno za Avaz iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, vidljivo je da je smrt nastala utapanjem, a budući da je istraga pokazala kako nema elemenata kaznenog djela, roditelji tragično stradalog dječaka su se izjasnili da ne žele obdukciju.

Rečeno je da su oni jutros saslušani na okolnosti tragedije, budući da je majka dječaka provela noć na Odjelu psihijatrije Županijske bolnice „Safet Mujić“.

Tijekom uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja obavljeni su razgovori sa svim osobljem ugostiteljskog objekta gdje je dječak boravio s majkom i bakom, koje su sjedile u bašti.

Detaljno su pregledani snimci videonadzora. Na snimcima se zbog nedovoljne pokrivenosti kamerom cijele bašte ne vidi trenutak kada je dječak upao u rijeku.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u 17 sati, odnosno, tada je majka primijetila da dječaka nema. U tom trenutku u bašti nije bilo gostiju, a nitko od osoblja, kao ni dječakova baka i majka, kako se pokazalo, nisu primijetili kada se on od tobogana, gdje se igrao, udaljio prema rijeci u koju je pao.

Njegovo tijelo je pronađeno kilometar nizvodno, nedaleko od Blagajske ćuprije.

Dnevnik.ba

25. svibanj 2022 16:22