StoryEditor
što se dogodilo?

Smrt 47-godišnjeg Hrvata u Njemačkoj: Istragom otkriveni šokantni detalji, sumnja sve više pada na policajce...

Piše desk  /  15.09.2022., 12:13h

Nakon istrage koja je trajala četiri mjeseca utvrđeno je kako smrt 47-godišnjeg Ante Paponje u Mannheimu nije nastala prirodnim putem te je krivnja usmjerena na dvojicu policajaca koji su tog kobnog dana bili u akciji.

Vijest su objavili njemački mediji koji ističu kako su istragom utvrđeni šokantni detalji smrti 47-godišnjaka odnosno dokazi koji ukazuju na način na koji je preminuo.

Naime, dvojica policajaca su 2. svibnja 2022. htjeli uhititi psihički bolesnog muškarca, ali se 47-godišnjak opirao.

Video koji je ubrzo nakon toga kružio internetom pokazuje kako jedan od policajaca nekoliko puta udara po licu 47-godišnjaka koji je već bio na tlu.

Policija je to najprije demantirala, govoreći o “trenutačnoj prisili” jer se muškarac navodno žestoko opirao. Nedugo nakon toga 47-godišnjak se srušio, morali su ga reanimirati, ali je ubrzo preminuo u bolnici.

Nakon što je 47-godišnjak preminuo, Fenix-magazinu se javio bliski rođak preminulog Ante Paponje, Željko Paponja, kazavši kako je cijela obitelj preminulog Ante u šoku, kao i cijela njegova obitelj, te kako traže policijsku istragu jer žele znati što se točno dogodilo i kolika je krivnja na dvojici policajaca koja su bila u intervenciji.

Njemački Bild piše kako je tek kada je zavladalo veliko nezadovoljstvo policijskom akcijom u gradu, a nekoliko stotina ljudi prosvjedovalo na mjestu zločina, Stuttgartska LKA  preuzela istragu.

Sada je izašlo više detalja.

U vještačenju, koje uključuje i nalaze histoloških i kemijsko-toksikoloških pretraga, stoji sljedeće: Prirodna smrt se može isključiti.

Državni odvjetnik je naveo kako u izvješću stoji da je 47-godišnjak preminuo od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovima. Odnosno, policajci su ugušili čovjeka dok su ga pritiskali na tlo.

Ipak, državni odvjetnik ističe da “opsežne istrage” još nisu dovršene te da do tada vrijedi “pretpostavka nevinosti”, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 20:44