StoryEditor
mup žzh

Širokobriježanin (32) se predao policiji četiri dana nakon što su mu pretresli kuću

Piše FENA  /  16.11.2022., 14:02h

Tridesetdvogodišnji I.M. iz Širokog Brijega, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, predao se u srijedu policiji.

Iz MUP ZHŽ-a podsjećaju kako su 12. studenoga, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M.(32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Tom prilikom, kako je navedeno u policijskom izvješću, pronađena je i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Osumnjičeni I.M. je od tada nedostupan policiji, a isti je srijedu u 10.50 sati dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji s odvjetnikom.

Kako je navedeno iz MUP-a ZHŽ-a, I.M. je lišen slobode te je nad njim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

30. svibanj 2023 20:02